Kredittkortene med lavest rente

Ordene «kredittkort» og «lav rente» er det nok mange nordmenn som ikke tror går som hånd i hanske, men er det nødvendigvis så ille som mange skal ha det til? Styringsrenten i Norge har aldri vært lavere, og med rekordlave boliglån så gjør dette også noe med rentenivået på kredittlån, kredittkort og denne typen lån til forbruk. Faktisk så kan man i dag få en rente på kredittkortet som er tilsvarende det et normalt boliglån var på slutten av 90-tallet og tidlig 2000-tall – og da er det kanskje ingen grunn til å klage over høye renter?

Slik er renten på norske kredittkort

For renten på norske kredittkort har heller aldri vært lavere, selv om den naturligvis er vesentlig høyere enn et boliglån. Den laveste renten vi har sett på et norsk kredittkort er i skrivende stund på rundt 15 prosent, som er gjeldende for de som er kunder i Skandiabanken. Øvrige kunder kan skaffe seg et kredittkort med en effektiv rente på 17 prosent, som du kan lese mer om under her. Men det er også verdt å merke seg at enkelte kredittkort har en rente som ligger på over 30 prosent, så her gjelder det å styre unna når du nå vet at det er mulig å skaffe seg et kort med halvparten så rimelige kostnader.

Lavest rente – Santander Red

Kredittkortet Santander Red, som tilbys av Santander Consumer Bank, er det kredittkortet med den laveste renten i det norske markedet. I skrivende stund ligger den på habile 17,12 prosent, som nesten er like bra som et billig forbrukslån. Det gjør at det er helt uproblematisk å handle for relativt store summer på avbetaling over lengre tid med dette kredittkortet, som for øvrig også tilbyr en kredittgrense på inntil 100 000 kroner. Med andre ord har du både lav rente og høy kredittramme, som virkelig kan muliggjøre drømmer for mange nordmenn.

Rentene begynner uansett ikke å løpe før etter 50 dager, noe som gjør at du kan rekke å betale ned hele eller store deler av kreditten før du i hele tatt blir belastet ekstra for det. Inkludert i den effektive renten er dessuten gebyrer og alle andre kostnader, så det påløper ikke noe ekstra utover dette. Skal vi ta et konkret eksempel, så vil du ved et lån på 20 000 kroner som betales ned over 12 måneder, kun betale 137 kroner i måneden i form av renter og gebyrer. Slettes ikke ille – og den månedlige rentekostnaden blir lavere jo lengre nedbetalingstid du velger.

Et godt alternativ – Ikano Visa

For å illustrere hvor godt overnevnte Santander Red faktisk er, så kan vi se nærmere på andreplassen på listen. Kredittkortet fra Ikano Bank, nemlig Ikano Visa, har en effektiv rente på 21,92 prosent. Det er slettes ikke dårlig sammenlignet med andre aktører i bransjen, men uansett vesentlig høyere enn overnevnte testvinner. Her vil kroner 20 000 som nedbetales over 12 måneder koste deg totalt 2102 kroner ekstra, mot 1644 kroner hos overnevnte kredittkort. Forskjellen på knappe 500 kroner fordelt over et år er kanskje ikke nevneverdig stor, men uansett vil det være snakk om større forskjeller dersom kreditten som er benyttet også er høyere.

Ikano Visa har dog en del andre fordeler som gjør det til et gunstig kredittkort. Blant annet kan man utsette betalingen med inntil 50 dager uten å bli belastet renter for det, og man kan også søke om betalingsutsettelse på inntil 9 måneder. Dette koster riktignok et gebyr (størrelsen varierer avhengig av antall måneder), men vil altså være meget gunstig hvis du har havnet i en kinkig situasjon økonomisk sett. Vanlig nedbetaling med vanlig rente vil da fortsette når utsettelsen er over.

Like bak – yA Bank

Et annet kredittkort som også har gunstige rentebetingelser, er kredittkortet yA kredittkort fra yA Bank. Her ligger effektiv rente på 22,90 prosent både ved varekjøp og ved uttak va kontanter, der sistnevnte for øvrig ikke har noen gebyrer (svært gunstig da mange andre kredittkort tar prosentvise gebyrer på dette). Kortet har ikke noe årsgebyr og alle gebyrer er inkludert i den effektive renten, slik at det er enkelt å se hvor mye man blir nødt til å betale hver måned for bruken av kredittkortet. Låner du 15 000 kroner her og betaler det ned over 12 måneder, så vil det totalt koste deg 1744 kroner i renter og gebyrer. Heller ikke ille det, men summen er fortsatt større enn hos Santander – til tross for at man snakker om et lån som er 5000 kroner mindre her.

En liten ulempe med yA Kredittkort er at man må være minst 23 år gammel for å søke om det, men kortet har også mange fordeler. For eksempel så er det 100% gebyrfritt, og du får en kredittramme på inntil 100 000 kroner når du søker om kortet. Dessuten er den rentefri nedbetalingsperioden på 50 dager, så her kan du utsette betalingen med god samvittighet vel vitende om at det ikke koster deg en eneste krone den første halvannen måneden.

Et godt alternativ – Norwegian-kortet

Bank Norwegian med sitt Norwegian-kortet er også en god kandidat når det kommer til kredittkort med lav rente. Her ligger effektiv rente på 23,1 prosent, noe som er helt i grenseland når det kommer til hva som er spiselig for avbetaling over lengre tid. 15 000 kroner over 12 måneder vil her koste deg 1764 kroner ekstra, noe som skulle være overkommelig for folk flest. Fordelen med dette kredittkortet ligger derimot i bonusopptjeningen, der du opptjener bonuspoeng for bruk hos flyselskapet Norwegian hver gang du handler med kortet. Her kan man kjapt tjene seg noen gratis flybilletter på bruken av kortet.

Utover dette så har man 45 dager med rentefri betalingsutsettelse med Norwegian-kortet, og man får en kredittgrense på inntil 100 000 kroner. Reise- og avbestillingsforsikring er inkludert i kortet uten noen ekstra kostnader, og kortet er gebyrfritt på varekjøp både innen- og utenlands. Dessuten koster det heller ikke noe å gjøre uttak i utenlandske minibanker, noe som gjør at dette kortet er en bra kompanjong å ha med seg på reisen.